JCC of Springfield, MA

Donor Recognition

Design Summary

A bold design solution was needed to catch the attention of everyone who enters the Springfield JCC. After seeing photographs of the space, my first impression was that the design must be clear and simple.

I approached this project as I would approach a logo design. I tried to come up with images that would be quickly and easily recognized. I used broad strokes of color and bold graphic shapes. The donor plaques would become totally integrated into the design so that the viewer is first attracted to the wall by the design and then drawn closer to discover the donor names.

I proposed a combination of tile and corian for the plaques and a concrete facing to cover the brick pattern both indoors and outdoors.

The challenge of this project was to make the design flow from outside to inside. I also had to test many different clays and glazes to make sure they could withstand the northeastern climate.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *